Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Medzi Scyllou a Charybdou

.slavomíra Henčeková .komentáre .názory

Minulý týždeň som písala o tom, ako by príčetná strana politického spektra (volajú ju aj demokratická) mohla prestať nahrávať na smeč Smeru a spol. Predovšetkým tým, že sa robí krajšou, neprizná si chybu a zle komunikuje s verejnosťou. A máme to tu zase, tentokrát v súvislosti s odovzdaním migov na Ukrajinu.

to, že Slovensko daruje Ukrajine 13 stíhačiek MiG-29, je výborná správa. A rozhodne to nie je žiadne zaťahovanie Slovenska do vojny či robenie z neho „vojenský terč“. Tým odporne strašia Fico, fašisti a spol. Neboja sa k tomu prihodiť všakovakú konšpiráciu. Ukrajina sa bráni vojenskej agresii Ruska a my jej musíme pomáhať, ako najviac vieme. Je to nielen v záujme ukrajinského ľudu, ale aj v našom bezpečnostnom záujme. Navyše stíhačky nevieme využiť, oni áno a ešte z toho nevyjdeme naprázdno. Naopak, slušne „zarobíme“, ak by niekoho trápila práve finančná stránka. Myslím, že tu niet diskusie o tom, či Slovensko má alebo nemá darovať stíhačky Ukrajine – má. 

Druhá vec je, ako to urobiť právne. Pôvodné nápady boli predovšetkým na zmenu ústavy alebo na vymenovanie novej vlády, ktorá by mala dôveru, a tak aj všetky právomoci vlády. Profesor Mazák navrhol obrátiť sa na ústavný súd s návrhom na konanie o súlade právnych predpisov a požiadať o pozastavenie účinnosti novely ústavy z roku 2011.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite