Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečo bol Pellegrini u Scholza?

.peter Zajac .komentáre

Tlačová správa, že predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa vo štvrtok 2.3.2023 stretol v Berlíne so sociálnodemokratickým politikom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, nevyvolala u nás veľkú pozornosť. Určite ju vyvolať mala.

vyzeralo to tak, že všetko je dôležitejšie – Mikuláš Dzurinda sa rozlúčil s Modrou koalíciou, a ostala mu len Dobrá Modrá, poslanci si naordinovali sedem mesiacov utrpenia (občanov) a usilujú sa napochytro schváliť zákony, ktoré nestihli za tri roky a bude ich konzumovať iná vláda. Tempom svižného slimáka napreduje integrácia demokratických síl. A tým, čo sa pýtajú, koho majú voliť, sa dá odpovedať, nech volia tých, čo majú nielen šancu dostať sa do parlamentu, ale aj program uskutočniteľných zmien a nebudú únoscami štátmi ani babrákmi, neschopnými spolupracovať, lebo im ide len o vlastný zisk.

A predsa mala tá návšteva signálnu funkciu. Po prvé preto, že Scholz Pellegriniho vôbec prijal; nie je to v nemeckej politike zvyčajné. Po druhé preto, že si Scholz našiel na Pellegriniho čas deň pred návštevou u amerického prezidenta Bidena vo Washingtone. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite