Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Ja som vám to hovorila

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Moderátorke RTVS Marte Jančkárovej sa vyhrážali smrťou, znásilnením a mučením, lebo nepustila samozvaného Blahu do relácie „Sobotné dialógy“. Vôbec ma to neteší, ale ja som vám to hovorila. Dnes vám však poviem aj to, čo robiť, ak sa to stane vám.

už ani neviem, koľkokrát som písala, že sloboda slova nie je absolútna, bezbrehá, ale že by mala byť obmedzená slobodami a právami iných ako každá iná sloboda a právo. Aj slová môžu zabíjať a celkom určite aj ubližovať. Dostávať vyhrážky smrťou za to, že si robíte svoju prácu moderátorky, nie je v poriadku. Je to však dôsledok toho, že sme dlhodobo tolerovali až príliš veľa netolerovateľných slov vo verejnom priestore. Teraz sa divíme, že sa mnohí neboja hroziť smrťou, a môžeme len čakať, kedy niekto tieto vyhrážky aj naplní. A verte mi, že aj ak ich nenaplní, nežije sa vám v takom prostredí bezpečne. A už vôbec nie komfortne a šťastne.

Minulý týždeň som bola dvakrát vypovedať v súvislosti s nebezpečným vyhrážaním. Jedna vyhrážka bola veľmi priama – vyhrážka smrťou. Prišla mi z neznámeho profilu v správe, profil bol následne zmazaný a bolo v nej zdôraznené, aby som si dávala pozor – na ulici, v obchode, na ceste do práce, že si ma môže nájsť kdekoľvek a kedykoľvek. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite