Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Nepríjemná spoločnosť

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Pani prezidentka vystúpila minulý utorok v parlamente so správou o stave republiky. Tá správa nebola príjemná. A veľmi správne, pretože nežijeme v príjemných časoch ani v príjemnej spoločnosti.

ak by sme si nepríjemnosť aktuálnej situácie nevšimli, pripomenul nám ju Igor Matovič pri otvorení rozpravy o zákone roka – zákona o štátnom rozpočte. Pozrieť si v parlamente vystúpenie pani prezidentky a následne vystúpenie Igora Matoviča bolo priam fascinujúce.

Ten kontrast v obsahu i forme bol enormný. Dvaja ľudia rečniaci na tom istom mieste, ale očividne žijúci v úplne rozdielnych svetoch. Škoda len, že vo svete Igora Matoviča musíme tak trochu žiť všetci a on nepremešká ani jednu príležitosť, aby nás do neho ťahal čoraz hlbšie. Našťastie sa mu ale aspoň nepodarilo nechať skolabovať slovenské zdravotníctvo. Zato naštvať lekárov, pacientov a vôbec kohokoľvek sa mu podarilo ako vždy. A ešte vytrúbil do sveta, že jeho mama spáchala korupčný trestný čin – síce premlčaný, ale predsa len trestný čin, ktorému sa on sám, najväčší bojovník proti korupcii, prizeral. Slovensko je skutočne fascinujúca krajina – dokázala si zvoliť Zuzanu Čaputovú aj Igora Matoviča.

Mnohých nepríjemne zasiahlo aj ďalšie použitie najznámejšieho slovenského paragrafu 363, ktorým tentokrát generálna prokuratúra zrušila obvinenie Robertovi Ficovi, Robertovi Kaliňákovi a spol.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite