Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Spamätajme sa už

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Zase raz ma dostihla spoločenská realita, ktorá nebýva vždy príjemná. Po komunálnych voľbách som mala politiky plné zuby ešte viac ako kedykoľvek predtým. Potrebovala som oddych a odstup – našťastie som sa tak zariadiť mohla a aj zariadila.

stratiť odstup a nechať sa pohltiť (nielen) politikou totiž považujem za veľkú chybu, ktorú, žiaľ, robia mnohí. Na chvíľu som vypla aj od sociálnych sietí, aj od toho, v akej dezinformačnej spoločnosti žijeme. Pre istotu som zašla aj na budhistickú prednášku, pretože stretnúť mierumilovných a pokojných budhistov mi v tejto dobe prišlo ako dobrý nápad. Aj bol. Po jednej prednáške sa mi však nirvánu dosiahnuť nepodarilo, a tak som sa znovu vrátila, budhistický povedané, do tej projekcie reality, ktorú mi ponúka moja aktuálna myseľ – k politike, sociálnym sieťam a aj k dezinformáciám a nenávisti. Lebo neviem, či ste si všimli, ale odkedy sa nejak verejne vyjadrujem, odvtedy upozorňujem na to, že: Houston, máme problém.

dezinfo v Česku

Dňa 28. októbra sme niektorí z nás stáli na Námestí T. G. Masaryka v Bratislave a oslavovali 104. výročie vzniku Československej republiky. V ten istý deň sa v našom bratskom Česku konal aj protivládny protest na Václavskom námestí v Prahe s názvom Česko na prvom mieste. Aké milé na výročie Československa. Od začiatku septembra išlo už o tretí protivládny protest, maximálna účasť bola na prvom – 70-tisíc ľudí. Málo ich tam ale nebolo ani 28. októbra. Viali hlavne české vlajky, na Československo všetci kašlali, búrili sa proti vláde, ale aj Európskej únii a vzývali Rusko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite