Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Zajac: Peacemaker

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Colt Model 1873 je prvý revolver s uzavretým rámom a bubienkom so šiestimi nábojmi. Mierotvorcovia sú ideológovia okamžitých rokovaní s Ruskom bez uznania úplnej územnej celistvosti a suverenity Ukrajiny.

rokovania s Ruskom o mieri bez uznania ukrajinskej suverenity sú ako kolt namierený na Ukrajinu. Ako východisko predpokladajú uznanie terajšieho stavu a Ruskom dobytých ukrajinských území. To však nie je mier, ale pokus o medzinárodnoprávnu legitimizáciu imperiálnej lúpeže. Reči o mieri sú potom len „zásterkou“ ruskej okupácie ukrajinských území a platí to o Nemecku, kde dokonca vzniklo intelektuálne hnutie „peacemakerov“, ale aj u nás. Hovorí sa tomu pokrytectvo.

Nedávno prebehol v nemeckej ZDF dialóg spolkového ministra financií vo vládach Helmuta Kohla v rokoch 1989 až 1998 Thea Waigela z bavorskej CSU s Markusom Lanzom. Ako účastník a svedok prakticky všetkých rozhodnutí o zjednotení Nemecka a rozširovaní NATO o štáty strednej Európy a pobaltských štátov podal dôveryhodné, autentické svedectvo, jednoznačne vyvracajúce putinovskú mantru o akejsi dohode medzi Sovietskym zväzom a Spojenými štátmi či Nemeckom o nerozširovaní NATO. 

Ničím neodôvodnená obava pred útokom NATO na Rusko sa tak stala len zámienkou ruskej agresie voči Ukrajine v rokoch 2014 a 2022.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite