Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Zajac: Žart

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Je to ako z Kunderovho Žertu. Žarty sa neodpúšťajú. Generálny riaditeľ Slovenského národného divadla Matej Drlička si dovolil v Budapešti na stretnutí Opera Europe v rámci panelu Kultúra a politika na adresu politikov nejapnú poznámku, že „nanešťastie ešte stále dýchajú“.

okorenil ju výrokom na adresu národných umelcov, o ktorých hovoril ako o „hádam najdôležitejších osobách na Slovensku“. Nič by sa nestalo, jeho obhrublému vtipkovaniu, na ktorom sa človek nepobaví, sa účastníci stretnutia zasmiali. Drlička len zabudol, že jeho reč sa nahrávala a tak sa dostala aj na stôl slovenskej ministerke kultúry Natálie Milanovej a na rokovanie Výboru NR SR pre kultúru a médiá. Po zverejnení textu sa Drlička niekoľkokrát ospravedlnil a ponúkol ministerke svoju abdikáciu, zrejme v nádeji, že tá zvolí nejaké menej marciálne riešenie, ale Natália Milanová ho v pondelok 24. októbra s platnosťou od 1. novembra z funkcie generálneho riaditeľa SND odvolala. 

Odchádzajúci generálny riaditeľ Slovenského národného divadla (SND) Matej Drlička počas brífingu k jeho prijatiu demisie.SITA/Diana ČernákováOdchádzajúci generálny riaditeľ Slovenského národného divadla (SND) Matej Drlička počas brífingu k jeho prijatiu demisie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite