Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Terorizmus po slovensky

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Slovensko sa vo štvrtok ráno zobudilo do krajiny, v ktorej bol zrejme po prvýkrát spáchaný teroristický útok. Čo sme si z toho vzali a kam smerujeme?

matúš Horváth a Juraj Vankulič sa stali obeťami strelca zo Zámockej, ktorého nikdy nebudem menovať. Nie je na to dôvod. Nemienim rozširovať jeho pomätené názory ani nijak inak prispievať k jeho dejinnému zápisu. Keby si to tak uvedomoval aj bulvár a niektoré ďalšie médiá – ale kto by sa tu už zamýšľal nad dôsledkami svojich činov a nad čímsi ako spoločenskou zodpovednosťou. Ozaj, pamätáte si ešte teroristický útok z Viedne z roku 2020, pri ktorom boli zavraždení 4 ľudia? A pamätáte si meno útočníka? Nie? To je dobre. Ale slovenský bulvár vám ho rád pripomenie. 

Vyšetrovateľ avizoval, že bude skutok vyšetrovať ako trestný čin terorizmu. Tipujem, že kvalifikácia bude teroristický útok, ktorého sa dopustí aj ten, kto v úmysle zničiť základnú politickú, hospodársku alebo spoločenskú štruktúru štátu alebo závažným spôsobom zastrašiť obyvateľstvo spôsobí smrť viacerých osôb.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite