Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Zvláštne počty v zvláštnej krajine

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Slovensko je zvláštna krajina. Malá veľká krajina. Krajina, v ktorej v parlamente nemá väčšinu ani koalícia, ani opozícia. Krajina, ktorá sa aktuálne krúti hlavne okolo čísel 363 a 76 a už príliš dlho okolo osoby Igora Matoviča. A po novom aj krajina, ktorej susedia v schengenskom priestore zavádzajú hraničné kontroly. Je to krajina zvláštnych počtov.

dalo sa očakávať, že bude september v parlamente výživný. Tak to už so septembrom býva. A to aj bez toho, aby sa pred ním rozpadla koalícia a svet sa ocitol v energetickej kríze. V programovom vyhlásení vlády sa spomína dokopy až jeden konkrétny paragraf, a tým je § 363 Trestného poriadku, ktorý pozná celé Slovensko. Napriek 25-tisícom podpisov pod petíciou na jeho úpravu neprešiel v parlamente v septembri ani návrh z dielne OĽaNO, ani z dielne SaS. Aby som ale bola férová, v programovom vyhlásení vlády sa nehovorí explicitne o tom, že bude zrušený, či zúžený, ale že vláda „preskúma zúženie“ tohto paragrafu tak, aby táto právna úprava „zodpovedala jeho pôvodnému zmyslu“. 

Neviem, či vláda skúmala, ale každopádne parlament neschválil. Proti bola strana, ktorá (ako mi napísal jeden facebookový priateľ) nie je ani v koalícii, ani v opozícii, ale vždy k dispozícii – Sme rodina.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite