Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Podivuhodný príbeh (nielen) Rastislava Káčera

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Prišiel september a s ním aj prvá riadna schôdza parlamentu, v ktorom nemá nová koalícia bez SaS väčšinu. A tak sa hneď v samom úvode naplno ukázalo, že nemať v parlamente väčšinu nie je dobrý nápad na vládnutie. Popritom na post ministra zahraničných vecí nastúpil Rastislav Káčer. Pre niekoho nepochopiteľné, no ja to chápem a vysvetlím prečo.

aa matematike je krásne to, že počty jednoducho nepustia. Ani ich neobkecáte, ani nezabalíte do emócií či nijako nezmanipulujete. Na otvorenie parlamentnej schôdze potrebujete, aby sa prezentovala väčšina všetkých poslancov, teda 76. Väčšinou to nie je problém a prezentuje sa oveľa viac ako 76 poslancov. Iná situácia nastáva, ak je známe, že koalícia nemá 76 poslancov, a môže tak mať problémy čo i len s otvorením schôdze. Ako opozícia nemáte dôvod jej to v takejto situácii nenechať "vyžrať". A tak sa aj stalo. Pri prvom pokuse sa podarilo prezentovať 64 poslancom. Pri druhom pokuse 71 poslancom. Predsedajúci preložil schôdzu na ďalší rokovací deň, ktorý určil až na budúci utorok. Vo štvrtok je totiž sviatok, piatok je piatok, tak načo to siliť, nie? 

Ak sa nepodarí schôdzu do jednej hodiny od ohlásenia jej začiatku otvoriť ani v utorok, schôdza sa podľa rokovacieho poriadku skončí a jej body sa presunú na ďalšiu schôdzu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite