Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Fico chráni Matoviča

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Igor Matovič veľmi očakávane – napriek túžbam a nádeji mnohých z nás – z vlády neodišiel, a tak z nej odišli štyria ministri za SaS. Mňa však bude pre dnešok zaujímať, či nebude dôvod na novú edíciu tričiek. Tentokrát už nie „Fico chráni zlodejov“, ale „Fico chráni Matoviča“.

vypočula som si rozhovor Igora Matoviča u Braňa Závodského, ktorý poprel akúkoľvek pozemskú, ba až intergalaktickú logiku. SaS-ka je vraj rovnaké ohrozenie demokracie ako Smer. Ten Smer, ktorý stále v OĽaNO označujú za mafiu a na porazení ktorého založili celú svoju politiku. Tak to len ukážka z opustenia logiky. A vlastne aj tak všeobecne opustenia sa.

Máme menšinovú vládu, ktorá má formálne po avizovanom rozšírení poslaneckého klubu Sme rodina o Tabák, Krošláka a Šimka a nahradení Pivkovej Kolíkovou v parlamente dokopy 70 hlasov. To je o 6 menej, než potrebuje na to, aby aspoň ako-tak mohla vládnuť, aj to so značnými problémami. Vládu by mohli podporovať snáď ešte bývalí členovia poslaneckého klubu OĽaNO Mičovský a Čepček, zadarmo to ale zrejme nebude. Nádejná by snáď bola aj z poslaneckého klubu vylúčená Hatráková, ale ktovie. Jej cena aktuálne rovnako stúpla. Ani 73 však nie je 76.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite