Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Svet podľa Matoviča

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Čas dozrel, a tak sa môžem zase raz vrátiť k domácej politike. Tú už tradične ovládol aspoň navonok Igor Matovič. Svet podľa Matoviča je však iným svetom než podľa mnohých z nás.

igor Matovič síce odišiel na dovolenku, ktorú mu všetci doprajeme (mnohí aj veľmi dlhú, či rovno politický dôchodok), i tak sme ale neboli ušetrení ďalšieho z jeho veľkolepých prekvapení na poslednú chvíľu. SaS avizovala takmer dva mesiace, že jej prvotnou požiadavkou pre zotrvanie vo vláde je, že Igor Matovič nebude súčasťou vlády. Ak táto požiadavka nebude do 31. augusta splnená, štyria ministri za SaS podávajú demisiu. Zdá sa to byť jasné ako facka, nie však vo svete Igora Matoviča. Až do poslednej chvíle trval na tom, že neodíde. 

Trval na tom aj poslanecký klub OĽaNO, aj hnutie OĽaNO. Teda aspoň navonok. Premiér sa snažil o niečom opakovane rokovať. Výsledkom bol bizarný návrh na akési nové fungovanie koalície, ktorého súčasťou bol aj vznik 12-člennej komisie rozhodcov na riešenie sporov medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom. Tá by zrejme kontrolovala ich statusy a vyjadrenia. Ak by dospela k nerozhodnému výsledku, rozhodujúci hlas by mala SaS. Vo svete Igora Matoviča normálka, vo svete väčšiny z nás nepodarený vtip. Za ľudí zase navrhlo akúsi trojmesačnú výpovednú dobu a nezabudlo dodať, že by radi ešte jedno ministerstvo. Traja poslanci a dve ministerstvá, to by veru bol zaujímavý koncept.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite