Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Svet mimo koaličnej krízy

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Tento týždeň sa nebudem opakovať. Nebudem ani riešiť koaličnú krízu. Existuje totiž aj svet mimo koaličnej krízy. A niekedy je priam úchvatný.

z hľadiska riešenia koaličnej krízy sa, ako som očakávala, oproti minulému týždňu v podstate nič nezmenilo. SaS zotrváva na tom, že prvou požiadavkou je odchod Igora Matoviča z vlády, až potom sa môžu rozprávať o ďalších požiadavkách. OĽaNO im na to odpovedalo, že sú ochotní rozprávať sa úplne o všetkom, okrem odchodu Igora Matoviča z vlády. Úchvatné. Keďže sa v tomto smere nič nezmenilo ani minulý týždeň, zopakovali sme si pre mňa veľmi dôležitú tému, a síce, že sloboda slova nie je absolútna. Dnes sa mi nechce opakovať, dnes mám chuť ísť ďalej s inými témami – právnymi aj spoločenskými, pretože sa okolo nás dejú aj iné veci než koaličná kríza.

Dialo sa napríklad to, že sme si nielen v Bratislave (celkom určite aj v Košiciach) pripomenuli 21. august 1968, keď sa začala okupácia Československa sovietskymi vojskami. Pripomenutie tejto udalosti bolo tento rok dôležité predovšetkým z toho dôvodu, že v susednej Ukrajine Ruská federácia prešla od okupácie k otvorenému vedeniu vojny. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite