Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Nič nové na svete, dáme si repete

.slavomíra Henčeková .komentáre .názory

Na domácom politickom fronte nič nové. Dáme si teda repete – o tom, že sloboda slova nie je absolútna.

za minulý týždeň sa toho politicky veľa nestalo. Igor Matovič sa nikam nechystá, zato nachystal zopár útočných statusov na adresu SaS a špeciálne  na Richarda Sulíka. Verní obyčajní ľudia ho následne viac či menej logicky obhajovali. Teda viac menej, než viac. Napríklad tak, že on už je raz taký a nikdy sa nezmení. To je síce pekné, nech ostane sám sebou, ale mimo vlády a ideálne aj politiky a verejného priestoru. A premiér sa chcel stále dohodnúť, ale vlastne nechcel. Takže naozaj vôbec nič nové. 

Skôr až únavne dookola to isté. Predpokladám, že do konca augusta to bude pokračovať v tomto duchu. Zaujímavejšie to začne byť možno až po demisii štyroch ministrov, vlastne až po prvej parlamentnej schôdzi, na ktorej nebude veľmi čo schvaľovať, ak nebude mať koalícia väčšinu. Teda, niečo by sa našlo – schválenie odvolania Igora Matoviča z postu ministra financií. Tam by sa hlasov malo nájsť tak akurát. A keď sa to podarí a zároveň sa nebude dariť schvaľovať takmer nič ďalšie, začne byť vyjednávacia pozícia SaS o čosi zaujímavejšia. Ale počkajme si na september. 

Dovtedy sa môžeme venovať iným témam. Napriek jednej z mojich obľúbených, a to slobode slova.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite