Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Balíčkové lži

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Leto je v plnom prúde a ja mám chuť robiť všetko okrem práva. Jednu dôležitú vec som však opomenula, a to návrh prezidentky na Ústavný súd ohľadom „prorodinného“ balíčka. Ale letné príhody mi pripomínajú, prečo je dôležitý, a tak si dovolím sa k nemu vrátiť.

ani jeden výlet po Slovensku sa v týchto časoch nezaobíde bez toho, aby ste natrafili na bilbord OĽaNO, na ktorom sa píše: „Sľúbili sme 200 € na dieťa. Splnili sme.“ Bol by to klasický príklad klamlivej reklamy, ak by sa pravidlá vzťahujúce sa na obchodnú reklamu vzťahovali aj na tú politickú. Žiaľ, nevzťahujú sa a neviem si momentálne predstaviť relevantný politický subjekt, ktorý by to zmenil. Väčšine totiž možnosť klamať vyhovuje. 

Klamstvá vyhovujú očividne aj konzumentom politických reklám. Čo je na bilborde, to  predsa musí byť pravda. Načo si kaziť dobrý príbeh faktmi. A tak a bezstarostne konzumujú príbeh o 200 eurách na každé dieťa. Nie je to pravda, ale mohla by byť. Medzitým putuje prezidentkin návrh na Ústavný súd.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite