Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Obyčajný nebezpečný človek

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Fico chcel kedysi budovať hrádzu proti extrémizmu. Nakoniec vytvoril priamu linku k extrémizmu. Igor Matovič kedysi kotlebovcov nazýval odpornými fašistami, vyčítal Smeru kolaboráciu s nimi. Dnes s nimi otvorene kolaboruje.

nová atómovka ministra financií v podobe balíčka na podporu rodín bola zhodená. Počkáme ešte, čo na ňu povie prezidentka a prípadne Ústavný súd. Už teraz však táto atómovka prináša skazu, okrem iného v podobe nebezpečného legitimizovania fašistov. Igor Matovič vyjednával o podpore svojho návrhu s poslancom Martinom Beluským z Kotlebovej ĽSNS. Keď mal lepší deň, tak sa to snažil ospravedlniť. Keď mal horší deň a opustil sa, nazval správanie Beluského „vzorným“, „podľa vás fašistom, podľa mňa pri niektorých rozhodnutiach fašistom“, poďakoval za podporu a vyhlásil, že je na podporu fašistov hrdý.

Pán minister očividne nechápe, prečo je Martin Beluský fašistom. Vysvetlím. Martin Beluský je jeden z najbližších ľudí Mariána Kotlebu, už bývalého poslanca právoplatne odsúdeného za extrémistický trestný čin. Kedysi s ním pochodoval v uniforme pripomínajúcej rovnošatu Hlinkovej gardy – keby pán minister nevedeli, to bola polovojenská organizácia Hlinkovej slovenskej ľudovej strany v rokoch 1938 – 1945, ktorá sa za fašistického slovenského štátu podieľala na perzekúciách a neskôr aj na deportáciách do koncentračných táborov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite