Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Maléry pána ministra

.slavomíra Henčeková .komentáre .názory

Právoplatne odsúdili Dušana Kováčika na 8 rokov. Asistentku kotlebovca Mizíka odsúdili tiež. Obvinili replikanta Suju a asistentku replikanta Uhríka. Hokejisti hrali na majstrovstvách sveta dobre. Mohol to byť dobrý týždeň. Pokazil ho zase Igor Matovič.

ak sme si mysleli, že doba Matovičových „atómoviek“ sa skončila, tak sme sa veľmi mýlili. Plošné testovanie, očkovacia lotéria, a teraz údajný protiinflačný balíček. Už koncom minulého roka predstavil (ako sme to len mohli dovoliť) minister financií „daňovú revolúciu“. Okrem „krčahu vody zadarmo“ a strašenia živnostníkov sa v nej objavila aj časť venujúca sa podpore rodín. Chvíľu sa zdalo, že z tohto šialeného nápadu za 1,2 miliardy eur nič nebude. Veľmi sme však podcenili Igora Matoviča a jeho neutíchajúcu chuť realizovať každý svoj nápad za každú cenu, a pritom si kopnúť do každého, kto s ním nesúhlasí.

A tak prišiel návrh na skrátené legislatívne konanie o návrhu zákona o financovaní voľného času detí, prídavkoch na deti a daňovom bonuse na deti. Predstavený bol ako protiinflačný balíček. Kto nemá deti do 18 rokov, má smolu. Toho sa inflácia vo svete Igora Matoviča buď netýka, alebo si má pomôcť sám, pretože pre neho nie je zaujímavý. Detičky sa totiž oveľa lepšie populisticky predávajú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite