Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Minister Vlčan sa zbavil dobrého generálneho riaditeľa Lesov SR

.patrik Magdoško .komentáre

Tento týždeň sa uskutočnilo zmanipulované výberové konanie. Jeho víťaz nechal tatranské lesy v strate a nechal si vyplatiť vysoké odmeny.

len pár dní pred týmto konaním verejne spochybnil charakter Mateja Vigodu. Vraj opäť prenajal známu poľovnícku chatu, na ktorej sa schádzali Fico, Kaliňák, Para a iní ľudia, Bödörovcom. Ukázalo sa však, že Vigoda konal správne a v konečnom dôsledku dostal chatu z ich rúk. To však už Vlčan nejako pozabudol spomenúť. Už vtedy bolo jasné, že Matej Vigoda nie je jeho obľúbencom a v pripravovanom výberovom konaní jednoducho neuspeje. 

Už zloženie výberovej komisie bolo nastavené tak, aby neuspel nikto iný, len ministrov favorit a favorit ľudí z jeho okolia. Živý prenos mal síce navodiť dojem transparentnosti, jeho podmienky však svedčili o opaku. Výber prebiehal na dvoch úrovniach, a to písomným testom, za ktorý mohol uchádzač získať 90 bodov, a ústnou prezentáciou – pripravenej koncepcie rozvoja Lesov SR. Za tú mohol uchádzač získať 60 bodov. Minimálny počet bodov, ktorý musel uchádzač získať, bol určený na 105 bodov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite