Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Zbabelci týždňa

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Uplynulý týždeň opäť nebola na domácej parlamentnej scéne núdza o kauzy. Najviac rezonovali dve – vznesenie obvinenia proti poslancovi Sme rodina Martinovi Borguľovi za podplácanie, a rozhodovanie parlamentu o tom, či vydá poslanca Roberta Fica do väzby. Obe tieto kauzy spája téma zbabelosti, o ktorej bude tento článok.

poslanec Sme rodina Martin Borguľa bol obvinený z toho, že poskytol v roku 2018 úplatok vo výške 50-tisíc eur bývalým policajtom NAKA Bernardovi Slobodníkovi a Mariánovi Kučerkovi za to, aby ho NAKA nevyšetrovala. Martin Borguľa zaplatil (hoci to nazval „výpalným“), k čomu sa aj sám priznal. Podľa vlastných emotívnych slov sa obával medializácie pred komunálnymi voľbami, v ktorých kandidoval za starostu Starého Mesta, ale predovšetkým toho, že mu kukláči vykopnú dvere a traumatizujú jeho vtedy štvorročná dcéru, pre ktorú „je princ“, šesťročného syna, pre ktorého „je hrdina“ a 70-ročnú mamu. Poprel, že by „mal niečo za ušami“, aj to, že by to súviselo s trestným oznámením podaným na neho za údajné ovplyvňovanie zákaziek Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.

Obzvlášť ma zaujala táto veta, ktorú povedal na tlačovke: „Áno, asi som nekonal občiansky správne, ale pre mňa bolo jednoduchšie toto výpalné zaplatiť, ako vystaviť takémuto stresu moju rodinu.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite