Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Neobslúžime vás!

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

V poslednom čase bolo na Slovensku zaznamenaných niekoľko prípadov, keď sa z politických či názorových dôvodov majiteľ gastroprevádzky rozhodol neobslúžiť určitú osobu, respektíve skupinu osôb. Právna otázka znie, či to môže urobiť.

naposledy sa to zrejme stalo Petrovi Marčekovi v známom bratislavskom podniku. Personál mu povedal, že majú zákaz ho obslúžiť, lebo je z rozhodnutia vedúceho prevádzky persona non grata. Ako dôvod boli uvedené jeho politické názory, označené za extrémistické až fašistické.

Neviem už presne, počas ktorej vlny covidu-19 zverejnila jedna bratislavská reštaurácia, ktorej nemienim robiť reklamu, „blacklist“ poslancov, ministrov a štátnych tajomníkov vládnej koalície, ktorých údajne odmietala obslúžiť. Dôvod? Zrejme zavádzanie protipandemických opatrení. Ťažko povedať, či išlo len o naháňanie nových zákazníkov spomedzi bojovníkov proti „covidfašizmu“, ale sotva by sa tam niekto z menovaných vôbec chcel posadiť. V každom prípade to asi patrí k téme, ktorá nás v tomto článku zaujíma: či má majiteľ gastro alebo inej prevádzky právo neobslúžiť niekoho z politických dôvodov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite