Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fedor Gál: Kríza je výzva

.fedor Gál .komentáre

O krízových situáciách sa vie, že každá je originál. Navigáciu pre tieto prípady poskytuje intuícia a osobnostná výbava, ktorá obsahuje aj morálny kód, teoretickú a praktickú životnú skúsenosť plus genetický a kultúrny odkaz predkov. Ten mix má pre každú krízovú situáciu iné prísady, žiadny univerzálny recept neexistuje. Z tohto hľadiska sa dejiny neopakujú.

ukrajinská kríza vytvorila globálne spoločenstvo – sme jedno kolektívne telo a duša. Vyhráža sa nám zbraňami hromadného ničenia. Tušíme, že ide o všetko – buď sa s touto planétou rozlúčime, alebo sa vzdáme slobody. Keď sa máme rozlúčiť, dôstojný odchod má prednosť. Planéta to prežije, pretože príroda je večná a priestor, ktorý po nás zostane, nebude prázdny.   

Predpokladajme však, že prežijeme. O svete zajtrajška dnes nevieme nič. Žijeme však „tu a teraz“ a pre slobodu a dôstojnosť podaktorí nasadzujeme aj životy. Každý deň a každý inak. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite