Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Hrdinom sláva! A zbabelcom?

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Vo štvrtok ráno sme sa zobudili do iného sveta – do sveta, ktorý si moja generácia, žijúca celý život v mieri, vedela predstaviť maximálne ako filmový scenár či tému z hodín dejepisu. Svet už nikdy nebude ako pred ruskou agresiou. Otázka je, čo s tým spravíme. Pripojíme sa k obrane hrdinov alebo zostaneme zbabelcami?

zdá sa, že nevyprovokovaný vojnový útok na bratský národ a popretie jeho suverenity je priveľa už aj pre Andreja Babiša, Miloša Zemana, dokonca Tomia Okamuru. Ešte aj replikant Milan Uhrík pochopil, že toto sa bude obhajovať ťažko, ale aby nezostal nič dlžný svojmu dezolátskemu renomé, dodal, nech si ľudia dávajú pozor na dezinformácie a čítajú aj alternatívne médiá. Ale možno len chcel priznať, že dezinformácie prinášajú práve alternatívne médiá (a on). Len mu to nevyšlo.

Vojnu odsúdil dokonca aj Eduard Chmelár. Aj Pellegrini a spol. Aj Boris Kollár. Nevyšlo to však najväčšiemu dezinformátorovi, ešte stále (hádam už nie dlho) zamestnancovi SAV, ktorého meno sa nevyslovuje. Zmohol sa len na zdieľanie oficiálneho stanoviska Smer-SD, kde síce povedali, že vojna nie je riešenie, ale že za to môže USA. Potom pridal ešte zúfalý status o tom, aký je chudáčik a ako všetci po ňom idú. Kotleby to dali podobne, vojnu nechcú, ale určite za to nemôže Rusko a nemáme sa do toho starať. V tejto situácii ďakujem za to, že máme prezidentku, ministra obrany, vnútra, zahraničných vecí a premiéra, akých máme. Skúste si predstaviť, že by bol na týchto dôležitých rokovaniach na európskej úrovni namiesto Eduarda Hegera Igor Matovič. Alebo radšej nie. Nálada je už aj tak zlá.

Bežní ľudia mali našťastie v tom, kto je kto, oveľa jasnejšie. Veľmi dobre vedeli, kto je agresor – Rusko a kto je obeť – Ukrajina.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite