Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladimír Bilčík zo SPOLU: Slobodu a mier si zaslúžia tí, ktorí sú ochotní o ne zabojovať

.vladimír Bilčík .komentáre

Zoči voči Putinovej brutálnej vojenskej agresii pomôžeme Ukrajine najlepšie jednoznačnou európskou solidaritou a podporou pre spoločné razantné sankcie proti Kremľu.

vládne politické špičky u nás sú zatiaľ jednotné. Uvedomujú si hrozbu, ktorú predstavuje ruské ťaženie na Ukrajine pre celú Európu a Slovensko obzvlášť. Je však dôležité, aby sme v tomto postoji vydržali. Bolo by extrémne nebezpečné, ak by aj naši príčetnejší politici začali o niekoľko mesiacov akokoľvek spochybňovať solidaritu s Ukrajinou a sankcie voči Kremľu. S hroziacou Putinovou okupáciou Ukrajiny sa totiž podstatne zmení životný a bezpečnostný priestor pre Slovensko. 

Diktátor v Moskve stratil zdravý rozum a rozumie len sile. V tomto prípade tej hospodárskej, finančnej i technologickej. Bude veľmi záležať na našej rozhodnosti prijať čo najtvrdšie opatrenia, ktoré pocítia priamo Putin a jeho bezprostredné okolie. Politici počúvajú verejnosť, preto od nich žiadajme, aby sa prihlásili k čo najprísnejším sankciám. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite