Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Reforma? Floskula

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Novelu vysokoškolského zákona prezentuje ministerstvo školstva ako reformu. Je to však skôr kamufláž založená na historickom revizionizme.

každá ponovembrová vládna garnitúra sa zaklínala významom vzdelávania. Zabudnime teraz na Mečiarove a Ficove vlády, ktoré sú v najväčšej miere zodpovedné za žalostný stav školstva. Prekvapuje to však pri novembrových ministroch. Ladislav Kováč bol prikrátko ministrom školstva, aby mohol začať uskutočňovať reformu, stihol však niekoľko vecí: dal vypracovať dočasné učebnice a bol to dobrý počin, lebo vytvárali priestor slobodného sveta. 

Jeho tím pripravil vysokoškolský zákon, ktorý sformoval základy samosprávnosti vysokých škôl. A začal sa zaoberať aj základnými a strednými školami. Podozrieval pritom Maďarskú nezávislú iniciatívu, že chce maďarský Žitný ostrov, dnes sa už k tomu nehlási. A vtedajších učiteľov označil generálne za hnoj.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite