Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hitparáda káuz na ministerstve pôdohospodárstva

.zsolt Simon .komentáre

Rezort pôdohospodárstva sa začína podobať stavu, ktorý vládol za éry vlád R. Fica. Čo rok, to minister, čo minister to katastrofa. Nie je to šťastná správa pre ľudí, ktorým na vidieku záleží.

považujem za potrebné uviesť, že tieto riadky nepíšem s radosťou, ale skôr ako človek, ktorý sa sklamal vo vláde, ktorú tu máme. Minister Vlčan dnes v jednej osobe zosobňuje to, čo sme tu mali počas dvoch predchádzajúcich vlád Róberta Fica a Petra Pellegriniho. Obdobie, keď Bödör a Kvietik veselo pokračujú tam, kde predtým skončili. Ako by tu Dobytkár ďalej fungoval. Postupne sa pozrime na jednotlivé kauzy ministra Vlčana a jeho nominantov a prístup à la ,,Náš človek“.

kapitálny jeleň

Generálny riaditeľ štátnych Lesov, ktorý nie je zamestnancom štátneho podniku, poľoval ako keby zamestnancom bol. Robil to dokonca v čase, keď to vnútropodniková smernica zakazuje aj zamestnancom. Ukážkový prípad papalášizmu.

kvietikovci a neplatiči vo výhode

Predaj odstrelu je veľmi citlivá záležitosť. Zmluvu, ktorú štátny podnik pod taktovkou Kvietika a SNS podpísal v roku 2018 dosť netransparentne. Jednou zo zaujímavostí zmluvy je, že miesto skutočnej hodnoty ulovenej zvery, platili iba časť ceny za odlovenú zver, nakoľko dostávali zľavu. V roku 2020 si už štátny podnik pýtal zaplatiť plnú hodnotu, ktorú ale „naši ľudia“ odmietli zaplatiť. Nasledovala výpoveď. Do štátneho podniku však medzi časom prišiel nominant ministra Vlčana Kőszegy, ktorý sa dohodol na urovnaní dlhu. Spočívalo to v tom, že neplatiči  zaplatia to, čo mali a dostanú novú zmluvu do roku 2033 za rovnakých podmienok ako mali nastavené Kvietikovcami. Vyslal sa tým jasný signál, že ,,naši ľudia“ neplatiči sú naďalej zvýhodňovaní. Klamstvo a zavádzanie sa stalo každodennou pracovnou metódou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite