Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amerika Tomáša Klvaňu: Keď robí politik komentátora

.tomáš Klvaňa .komentáre .amerika Tomáša Klvaňu

Na dvouhodinové tiskové konferenci po roce ve funkci nevyděsil Joe Biden, který má nízkou popularitu, ani tak Američany, jako Ukrajince. Choval se totiž jako klasický upovídaný Biden.

tiskovku zorganizoval Bílý dům u příležitosti prvního výročí nástupu prezidenta do funkce. Biden je ve špatné politické situaci. Inflace a násilná zločinnost stoupají, jeho preference klesají. Návrh zákona, z něhož si udělal vlajkovou loď své vlády, a který by posílil sociální síť a posunul Ameriku k zelené ekonomice, uvízl v Kongresu. A omikron povážlivě rozšiřuje statistiky infikovaných.

Řečeno jemně, Biden nebyl nikdy zdatný komunikátor, což nebylo také několik nedávných prezidentů. Jenže na rozdíl třeba od Bushe, jenž si tohoto hendikepu byl zřejmě vědom, si Biden asi myslí, že je šarmér a lektor v jednom. O jeho upovídanosti se ve Washingtonu vyprávějí zkazky. V dnešním světě sociálních sítí a okamžitých reakcí je pro politika komunikační disciplína základem úspěchu, a té Biden není schopen.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite