Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Pre koho platia opatrenia?

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Protipandemické opatrenia tu už máme tak dlho a toľko, že už ani srnka netuší, aké sú aktuálne platné. Nejaké určite. Väčšina z nás sa naučila vnímať aspoň základy – kedy sú otvorené školy, obchody, služby, prinajlepšom aj hromadné podujatia. Aspoň pravidlá nosenia respirátora sa pomerne ustálili, hoci pre niektorých sú stále nu-lit-né. Pravidlá na papieri však nie sú to isté čo pravidlá v reálnom živote. A tak sa pýtam, pre koho platia protipandemické opatrenia v reálnom živote? A mám jednu hypotézu – pre poctivých a nebohatých.

mali sme tu len nedávno Vianoce. U nás bez vianočných trhov a so zákazom vychádzania. Ak ste však mali auto a trochu financií, nebol problém zájsť si na vianočné trhy do Maďarska, Poľska či Rakúska. Ak ste mali ešte o trochu viac peňazí, zašli ste si tam či inam po svete trebárs aj na týždeň, dva, mesiac. Naplno ste si mohli užiť vianočnú atmosféru. Ak ste tie peniaze nemali, sedeli ste doma a nemali ste z vianočnej atmosféry v uliciach takmer nič. Ak ste boli poctiví a neprišlo vám správne cestovať v zlej pandemickej situácii, tiež ste sedeli doma.

Ak máte určitú sumu financií, máte aj výnimku zo zákazu vychádzania na cestu do zahraničia. Môžete ísť na dovolenku do trópov, na lyžovačku a dokonca využiť to, že turistov je v týchto časoch menej. Nechcete sa očkovať? Určite nájdete aj takú krajinu, kde nemusíte, ale môžete toho oveľa viac ako u nás. Vakcína nie je sloboda, ako nám bolo sľubované. Zdá sa však, že za peniaze si značnú časť slobody kúpite aj v pandémii.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite