Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Hybridná vojna genproka Žilinku

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

V dvadsiatom storočí bol svet účastníkom a svedkom dvoch horúcich svetových vojen a tretej studenej. V dvadsiatom prvom storočí prebieha štvrtá, hybridná svetová vojna.

kto si to neuvedomuje, strká hlavu do piesku. Prvé dve svetové vojny prehralo Nemecko a jeho spojenci, studenú vojnu prehral Sovietsky zväz. Putinovo Rusko chce tri račie kroky dozadu: vrátiť svet od jeho usporiadania po roku 1989 k Brežnevovej doktríne, k Jalte a Postupimu po konci druhej svetovej vojny a k vtedajšej ruskej veľmocenskej role.

Generálna prokuratúra je u nás problémom od roku 1989. Voľba Maroša Žilinku v decembri 2020 mala byť prvým krokom k tomu, aby prokuratúra skutočne chránila práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Aby v rozsahu svojej pôsobnosti vo verejnom záujme vykonávala opatrenia na predchádzanie porušeniu zákonnosti, na zistenie a odstránenie porušenia zákonnosti, na obnovu porušených práv a vyvodenie zodpovednosti za ich porušenie. Aby bez akýchkoľvek vplyvov zabezpečila dôslednú, účinnú a rýchlu ochranu práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu. To hovorí kožený jazyk zákona.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite