Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Novodobý boj za údajnú slobodu

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Boj za slobodu si mnohí z nás spájame so 17. novembrom 1989 a s koncom totalitného režimu. Udalosť si vážime, a tak si ju každý rok pripomíname. Zdá sa však, že niektorí majú v poslednom čase úplne iné predstavy o tom, čo znamená sloboda a zvádzajú novodobý boj za údajnú slobodu. Žiaľ, aj 17. novembra.

do súkromnej obchodnej prevádzky vstúpi skupinka tvárových nudistov. Netešia sa z toho, že tu prevádzka je a že si môžu v dnešnej dobe kúpiť to, čo si kupujú aj na Západe, majú z čoho vyberať a všetkého je dostatok. Sú vrcholne nespokojní, pretože si pri nakupovaní musia v čase pandémie nasadiť rúško. To im síce samo osebe ani nevadí, už vôbec nie na pár minút počas nakupovania. Boja sa však, že im ten kus látky na ústach berie slobodu. 

A tak začnú zvádzať novodobý boj za údajnú slobodu tým, že si ho odmietajú nasadiť, nadávajú zamestnancom, že sú fašisti, privolaným policajtom, že sú gestapáci, všetko si to natáčajú, zdieľajú na sociálnych sieťach a vyzývajú ostatných chrabrých spolubojovníkov, aby sa k nim v ich boji za údajnú slobodu pripojili. Nevedno však, za akú slobodu. Hádam len slobodu dostať covid-19 a umrieť, prípadne nakaziť a možno aj zabiť iného. A možno aj za slobodu dostať sa za nebojácne bránenie nákupného vozíka s troma rožkami a vreckom škvariek pred pokladňou do väzby. Hádam aj za tú slobodu nadávať iným do fašistov. A keď ten svoj ukrutný boj vyhrajú, tri rožky a vrecko škvariek sa bezpečne dostanú domov a celé Slovensko ich chrabrý boj proti fašistickej predavačke, ktorej museli po ich nájazde zabezpečiť psychologickú pomoc, uvidí, zdieľajú status viacerých svojich hrdinov s výzvou, aby 17. novembra prišli bojovať proti fašizmu a za slobodu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite