Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bezzubý štát

.juraj Petrovič .názory

Dnes sa opäť raz antivaxerským demonštrantom podarilo ukázať celému Slovensku, že vládni politici, ale aj policajní úradníci, sa reálne a silno boja niekoľkých stovák ľudí. Bezzubý štát v rukách zbabelcov a populistov, ktorý kašle na práva slušných ľudí, dodržiavajúcich zákon.

Juraj Petrovič

demonštranti zablokovali na niekoľko hodín centrum Bratislavy. Napriek tomu, že celé zhromaždenie bolo neohlásené. Napriek tomu, že práve pre jeho priebeh a neohlásenosť ho mohla polícia okamžite rozpustiť, nedialo sa vôbec nič. 

Tak ako pred budovou Národnej rady, aj teraz bol dav agresívny. Napadol kameramana, údajne napádal aj okoloidúce autá. Polícia sa neuveriteľne alibisticky vyhovára, že v meste je veľa turistov a nebolo možné rozoznať, kto je demonštrant a kto turista. Neviem ako vy, ale ako turista obvykle nevybľakujem v cudzích mestách antivaxerské nezmysly, nemávam vlajkou štátu, v ktorom som na návšteve a rozhodne sa nepridávam k hlúčikom ľudí, ktorí napadnú kameramana, alebo blokujú dopravu. Ak by som to robil, právom by som musel očakávať, že ma zbalia spolu s ľuďmi, čo podobné veci vyvádzajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite