Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Bojovníci za smrť detí

.juraj Petrovič .komentáre

Robert Fico, Ľuboš Blaha a im podobní vyhlasujú na sociálnych sieťach a tlačovkách, že budú bojovať proti očkovaniu detí. Rozhodne nie som zástancom používania trestného práva v politike, ale v tomto konkrétnom prípade stojí za úvahu, či by sa ich vyjadreniami nemali zaoberať orgány činné v trestnom konaní. Ich rétorika a vyhlásenia totiž v skutočnosti navádzajú ľudí, aby ohrozili zdravie a možno aj život svojich detí.

peter Pellegrini je len taký kukuričný dezolát, snažiaci sa hlavne nepovedať nič, čo by ohrozilo jeho preferencie. Tak je to aj s jeho postojom k očkovaniu. Ten je podobný okúňavej neveste, ktorá aj by chcela, aj sa bojí. 

Zato Fico s Blahom a so zvyškom scény, ktorá si vyslúžila prívlastok dezolátna, už zahodili akékoľvek zábrany. Vykrikujú niečo o očkovacej totalite, o očkovacom fašizme a podobných nezmysloch. Pritom práve komunistická totalita, na ktorú s láskou spomínajú, bola v prístupe k očkovaniu absolútne striktná. Očkovanie bolo povinné a ten, kto nedal svoje deti očkovať, mal problémy s úradmi.

V situácii, keď máme na Slovensku potvrdený prvý prípad tzv. delta variantu covidu, sú reči a krik ako tie Ficove, Blahove, Pellegriniho či Kotlebove skutočne trestuhodným hazardom so zdravím ohrozených skupín obyvateľstva. Na Slovensku k nim patria najmä slabo očkované skupiny seniorov a deti, ktoré sa doteraz neočkovali vôbec. Zatiaľ čo u seniorov môže ísť vo väčšej miere o slobodnú, aj keď potenciálne fatálnu voľbu, pri deťoch, ktoré o tom, či sa dajú zaočkovať nemôžu rozhodnúť samé, je to vec ich rodičov. A tu narážame na závažný problém.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite