Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Skvelé časy

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Premiér Eduard Heger vyhlásil, že obyvateľov Slovenska čakajú „skvelé časy“ a že vo vláde panuje „dobrá, úprimná komunikácia“. A povedal, že vláda „koná a vládne“, že je kvalitná a najlepšia, akú Slovensko malo.

rozumiem tomu, že sa od marketérov naučil používať pozitívnu komunikáciu. Asi sa však nenaučil, že nesmie byť v príkrom rozpore s realitou. To je asi tak, ako keď nás minister Krajniak ubezpečuje, že hnutie Sme rodina sa nemieša do nijakých sporov vo vláde a stará sa len o plnenie svojho programu, pričom v tom istom čase nám s predsedom Borisom prezentujú detské ihriská Rodinka a tvária sa, že nemajú nič spoločné s ich stranou. To je možno úsmevné, ale my vieme, že to má spoločné všetko s kresťanskou rodinkou Borisa Kollára a s čistým dňom exposlanca Heráka.

Milan Krajniak je autorom sloganu o „vojne policajtov“, ktorý sa na Slovensku ujal tak dobre, že ak tu náhodou nijaká vojna nebola, je už tu. Nie policajtov, ale politikov, ktorí budú bojovať proti korupcii, kým neostane kameň na kameni. Verejnosť ho našla na stole najneskôr počas onoho pamätného stretnutia v útrobách SIS, ktoré malo jedinú chybu, že na ňom nebol aj Pčolinského obhajca. Predseda Boris ho tak úspešne odtajnil v parlamente, že sa o ňom dozvedel úplne každý. Lepšie sa to nedalo urobiť, ani keby to bol zámer. Držal sa pritom beťárskej cti, ktorej sa inde hovorí mafiánska česť. Keď už to prepuklo, odvolal minister Mikulec šéfa policajnej inšpekcie a potom ju vypustil z reťaze na NAKA. Tá zase pre istotu živé spisy z prípadu Pčolinského nevydala, ozval sa špeciálny, krajský aj generálny prokurátor a napokon dôjde k odvolávaniu ministra Mikulca, ktorý sa vytešuje, že odvolaný nebude. Veď uvidíme. V každom prípade sme dostali signál, že väčšina v parlamente sa pomaly, ale isto preklápa na stranu opozície, ale to už poznáme z Dzurindových čias. Ešte dobre, že nám predseda vlády odkazuje, aká skvelá budúcnosť nás čaká. 

Táto vláda môže pokojne vydržať až do trpkého konca. Ak zabudneme na skvelú budúcnosť a veľkolepé zmeny, hodné novembra ´89, a uspokojíme sa s tým, že toto je len jedna z najhorších ponovembrových vlád. Ale ako sa vraví – cesta do pekla je dláždená najhoršími úmyslami. Tejto vláde ostáva rozglejená moc pod taktovkou Roberta Fica, ktorý už hádam tretíkrát úspešne prefarbuje svoj vývesný štít.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite