Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lukačovičová zo Spolu: Je čas na reformy, chlieb a hry

.jaroslava Lukačovičová .komentáre .neparlamentná alternatíva

Peňazí je dosť, len stačí nekradnúť. To sme počúvali donedávna, keď sme si ešte predstavovali naše životy bez pandémie, mafie a oligarchov a hádzali svoje nádeje do volebnej urny.

head_photo

Pandémie sa pomaly zbavujeme, predchádzajúcej mafie a oligarchov tiež, len tých peňazí akosi stále nie je dosť. Znamená to, že sa stále kradne alebo nevieme hospodáriť?

Krútime sa ako škrečky v kolese medzi dlhovou brzdou, ktorú má istiť daňová brzda, vyhrážaním sa vyššími daňami a populistickým rozdávaním či najnovšie medzi navyšovaním deficitu a blokovaním pomoci.

Minister financií sa umýva šampónom pre mačky a daňových poplatníkov namiesto motivácie, že „dobre bude – aj financie skonsolidujeme, aj reformy urobíme“, nepriamo zásobuje uisteniami, že je celkom namieste byť v strehu, čo sa týka zadlžovania našich detí a vnúčat.

Potrebujeme konsolidovať verejné financie a urobiť zásadné štrukturálne reformy. Tomuto by sme sa mali venovať od rána do večera, ak chceme hovoriť o lepšej kvalite života občanov tejto krajiny a využiť jedinečnú šancu premeniť krízu na príležitosť. Ľudia potrebujú reformy, chlieb aj hry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite