Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Juraja Petroviča: Očkovací preukaz? Zabudnite!

.juraj Petrovič .komentáre

Médiami prebehla správa, že Slovensko vypadlo z dohody susedných krajín o vzájomnom uznávaní potvrdení o očkovaní proti SARS-CoV-2. Dôvod? Na Slovensku nemáme jednotný doklad o očkovaní.

head_photo

prešiel som si dokument s názvom „Národná stratégia očkovania proti ochoreniu COVID-19 v podmienkach SR“. Ten visí na stránke ministerstva zdravotníctva a človek by teda predpokladal, že ide o aktuálny dokument. Krátke čítanie, na celých 16 stranách, vrátane obálky. Z formálneho hľadiska je zaujímavé, že dokument neobsahuje dátum, kedy bol vydaný, verziu, ani žiadnu inú identifikáciu, ktorá by umožnila zaradiť ho v čase. O zodpovedných autoroch ani nehovoriac. Keďže pandemická situácia, ale aj situácia okolo samotného očkovania sa mení zo dňa na deň, nebolo by od veci, keby si verejnosť mohla overiť, že dokument, ktorý je na stránke ministerstva zdravotníctva, je aktuálny a neobsahuje už neplatné pravidlá.

A tie veru obsahuje. Podľa obsahu sa dá usudzovať, že ide o pôvodný dokument, ktorý napríklad obsahuje len pôvodné štyri vlny očkovania. Vôbec nezohľadňuje kroky ministerstva, ktoré postupne a veľmi rýchlo otváralo ďalšie a ďalšie skupiny, ktorým bolo umožnené očkovať. Vôbec nepočíta so zriaďovaním veľkokapacitných očkovacích centier. Vôbec nerieši rozdelenie vakcín podľa známych vedľajších účinkov pre jednotlivé vekové skupiny, pohlavia, či skupiny pacientov s rôznymi rizikovými diagnózami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite