Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Výhody pre očkovaných? Diskriminácia!

.juraj Petrovič .komentáre

Aspoň tak kričia niektorí odporcovia očkovania na sociálnych sieťach. A špeciálne odporcovia očkovania proti SARS-CoV-2. Lenže výhody pre očkovaných nie sú žiadna diskriminácia a porušovanie ľudských práv. Je to presne naopak.

odporcovia očkovania často argumentujú, že obmedzenia pre vstup do priestorov, cestovanie, prácu, či iné, ktoré ešte môžu prísť, sú porušením ich základných ľudských práv. Lebo oni neveria vakcínam, lekárom, boja sa, dôvodov je nekonečne veľa. Medzi top argumenty patrí, že každý má právo nezaočkovať sa, že nikto nikoho nemôže nútiť podstúpiť lekársky zákrok, ktorým je aj očkovanie. To je, mimochodom pravda, na lekársky zákrok, akýkoľvek, musí dať pacient informovaný súhlas. Lenže pri odmietaní očkovania to nie je také jednoduché. Vstupujú do toho totiž práva ostatných ľudí.

Dokážem pochopiť obavy z očkovania a trávim nemálo svojho voľného času vysvetľovaním a snahou o zmenšenie obáv natoľko, aby sa ľudia dali zaočkovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite