Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Juraja Petroviča: Dymové clony Igora Matoviča

.juraj Petrovič .komentáre

Opäť raz mu na to väčšina skočila. Zmluva o nákupe Sputniku V ešte nebola zverejnená ani 24 hodín, rovnako ako (zatiaľ) konečná suma za celoplošný nezmyselný výter, a Igor Matovič už vyrábal s originalitou sebe vlastnou dymovú clonu. A pre istotu hneď dve.

head_photo

igor Matovič čelí dvom potenciálne katastrofálnym problémom naraz. Jedným je zmluva o dodávkach údajnej vakcíny Sputnik V na Slovensko a druhým sú náklady na celoplošné antigénové testovanie.

Zmluva o dodávke Sputniku V na Slovensko nám v plnej nahote ukázala úbohosť a babráctvo vtedajšieho ministra zdravotníctva a jeho šéfa, dnešného ministra všetkého čoho chce, nominálne financií. Podmienky zmluvy sú úplne očividne napísané ruskou stranou a nikým nerozporované zo strany Slovenska. Spomenúť môžeme námatkovo ustanovenia, na základe ktorých ruská strana vôbec nezodpovedá nielen za vedľajšie účinky, ale ani za účinnosť vakcíny proti vírusu SARS-CoV-2. To by pri certifikovanej a overenej vakcíne nemusel byť zásadný problém, pri údajnej vakcíne, ktorej 80% dokumentácie o účinnosti a bezpečnosti nikto doteraz nevidel, to ale zásadný problém je. V zmluve je taktiež povinnosť odobrať zmluvné množstvo, alebo zaň aj v prípade neodobratia zaplatiť. Nerovné sú aj podmienky odstúpenia od zmluvy, či podmienky a výška zmluvných pokút. Absolvent právnickej fakulty, pracujúci pár týždňov ako koncipient v slušnej advokátskej kancelárii by niečo také nebol ochotný podpísať. Pre Matoviča s Krajčím žiadny problém.

Druhý problém, ktorý si zatiaľ neuvedomuje až tak veľa ľudí, je

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite