Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Vedci vs. Sputnik – šach mat

.juraj Petrovič .komentáre

Ostatné správy z Brazílie museli výrazne nepotešiť ministra financií a bývalého ministra zdravotníctva. Vyzerá to tak, že Sputnik sa z obežnej dráhy záchrancu ľudstva rúti v plameňoch k Zemi, keďže mu Rusi do výbavy nepribalili tepelný štít v podobe spoľahlivého postupu výroby a patričnej dokumentácie o ňom.

head_photo

už pri dovoze látky, ktorú vtedajší premiér vytrvalo, ale asi len do včera, nazýval vysokokvalitnou očkovacou látkou, boli na mieste pochybnosti. A to najmä preto, že sa ruský výrobca neobťažoval požiadať o registráciu príslušnú liekovú agentúru. Radšej sa spoľahol na vazalov typu Orbána, ktorí sa odhodlali na vabank. A tak, buď v záujme krytia iných zlyhaní, alebo v snahe zapáčiť sa Moskve, súhlasili s nákupom a dovozom toho, čo Rusi vyhlásili za vakcínu. Orbán zašiel ešte ďalej, v demokracii hortobáďskeho typu proste prikázal maďarskej liekovej agentúre, že musí Sputniku udeliť povolenie. A začal veselo očkovať maďarských občanov, vydesených pandémiou, ktorú Orbán predtým dlhodobo odmietal riešiť. 

Potom prišlo pre Rusov nemilé prekvapenie. Ďalší premiér bývalej sovietskej gubernie sa predklonil pred pánom Kirillom a zdalo sa, že aj na Slovensku premiér štekne, lieková autorita sklapne opätky a minister zdravotníctva, krytý autoritou štátneho regulátora, začne očkovať vydesených, či proputinovskou propagandou domýlených občanov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite