Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Ruskí agenti a zbabelci z OĽaNO

.juraj Petrovič .komentáre

Česká republika vyhostí 18 ruských agentov maskovaných ako diplomati v reakcii na odhalenie, že v roku 2014 zrejme vyhodili do vzduchu dva české muničné sklady. Zomreli pri tom dvaja ľudia. A u nás? Matovič, Naď a spolu s nimi aj premiér Heger majú hlavy tak hlboko v piesku, že im ani plecia nevidno.

head_photo

aféra okolo výbuchov v Čechách nemohla prísť pre Matoviča a jeho partičku v horšom čase. Minister financií vo štvrtok na tlačovke priznal, že zmluvu s Ruskom o dodávke domnelej vakcíny Sputnik nečítal a nevie, čo v nej presne je. Tvrdil, že v Rusku je dôležitejší stisk ruky a pohľad do očí. Dnes minister Naď vyhlásil, že zmluvu s Ruskom síce premiér podpísal, ale rokovali o nej pracovníci ministerstva zdravotníctva. Zmluva je stále tajná, aj keď ministerka Kolíková a na základe jej právneho názoru aj pani prezidentka jasne povedali, že spadá pod povinné zverejňovanie. Dokážem si predstaviť to zhrozenie u Matoviča a spol. Hrozí totiž, že všetci uvidia, aké potupné podmienky bol v záujme bombastickej promo akcie ochotný akceptovať zo strany štátu, ktorý dlhodobo a systematicky vystupuje ako nepriateľ EÚ a NATO. 

Matovič sa spoľahol na niečo, o čom dlhodobo hovoria slovenskí sociológovia. Rusko má na Slovensku neporovnateľne lepšie meno, ako by si na základe objektívnych skúseností nášho geopolitického priestoru zaslúžilo. Stále tu prežívajú rôzne všeslovanské a rusofilné nezmysly. Nestačí pripomínanie toho, ako tridsaťtisíc Čechoslovákov skončilo hneď po „oslobodení“ v Gulagoch a ako sa len necelá šestina z nich vrátila. Nestačí pripomínať, že to bolo sovietske Rusko, kto tu na štyridsať rokov zaviedol a udržoval totalitný režim, ktorý vraždil a likvidoval vlastných občanov v miere, ktorá prekonala aj nacistov a ich slovenských ľudáckych pomáhačov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite