Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Gesto možno, štátnické ani omylom

.juraj Petrovič .komentáre

Nie som ako Igor Matovič a netúžim po jeho úplnom zničení. Nie je to nič osobné. Mohol by som sa napriek tomu tešiť, že konečne súhlasil so svojou demisiou. Tak, ako sa tomu tešia v SaS a u Za ľudí. Ale to, čo predviedol dnes a to, ako na to zareagovali koaliční partneri mohlo potešiť jedine Pellegriniho, Fica a fašistov.

head_photo

igor Matovič, obrazne povedané zostúpivší z hory a tváriac sa ako Boh Otec, Syn a Duch svätý v jednej osobe veľkodušne odpustil svojim vinníkom a oznámil, že je ochotný vymeniť si s Eduardom Hegerom miesto. Nie odstúpiť, nie odísť z vlády. Podá demisiu, ak mu sľúbia, že v novej vláde bude ministrom financií.

Je to úplná výhra Igora Matoviča. Z pozície porazeného predsedu vlády, ktorému nezostávalo nič iné ako nakráčať k prezidentke s demisiou v ruke a nádejou, že ho možno, v nejakom dočasnom pominutí mysle vymenuje do nič nehovoriacej a za nič poriadne nezodpovedajúcej funkcie, je zrazu podľa vyjadrenia SaS a Za ľudí štátnik. Obrat, ktorý sa nepodaril ani Robertovi Ficovi, a to na krku nemal toľko zbytočných úmrtí, úplne paralyzovanú vládu aj parlament a rozhádaný vlastný poslanecký klub. Aj tak musel odísť do zadnej lavice v parlamente.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite