Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Gondu: Ukončite politiku zákazov a príkazov

.peter Gonda .komentáre .komentár týždňa

Po roku boja vlády s covid-19 sa kumulujú nielen jej manažérske zlyhania, ale aj reštrikčné opatrenia, ktorými odkrajuje z našich slobôd. Chrlí zákazy a príkazy, ktoré spôsobujú nezamýšľané negatívne dôsledky.

aktuálnym príkladom je zákaz vychádzania aj do prírody po 20. hodine. Ten znovu obmedzí pobyt ľudí v menej rizikovom vonkajšom prostredí, naopak, núti ich viac ostávať v interiéroch, kde sú ohniská nákazy. Biofyzik a expert na aerosóly Gerhard Scheuch pritom upozorňuje na absurdnosť zákazu vychádzania a hovorí, že „by bolo lepšie ľudí motivovať, aby vyšli von“. 

Slobode pohybu bránia aj zákaz cestovania medzi okresmi a nedávno schválený zákaz vycestovať do zahraničia na dovolenku. Ako politické placebo vyvolávajú u ľudí ilúziu bezpečia. Tá sa masovo šíri aj vďaka sociálnoinžinierskemu experimentu plošného a pod hrozbou postihov vynucovaného testovania ľudí. Zákaz vycestovania na zahraničnú rekreáciu pritom znovu podkope finančné možnosti cestovných kancelárií – a podporí tieňovú ekonomiku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite