Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Kolová hradba okolo Igora Matoviča

.peter Zajac .komentáre

Ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi sa zdá, že prezidentka Zuzana Čaputová vykopáva otvorené dvere Matovičovej demisie. Minister Budaj zase hovorí, že „Igor Matovič je nositeľom podobnej vízie, ako som bol ja“.

obaja páni absolútne nepochopili, v čom je zodpovednosť Igora Matoviča, prečo musí podať demisiu a odísť z vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová nevykopáva otvorené dvere, ako to s vojenskou ráznosťou hodnou jeho smeráckej mladosti tvrdí Jaroslav Naď. Právom len hovorí, čo jej prislúcha z výkonu prezidentskej funkcie – že základnou a elementárnou podmienkou riešenia vládnej krízy je Matovičovo odstúpenie z funkcie predsedu vlády, ktoré umožní akékoľvek zostavenie novej vlády. To je elementárny fakt.

 

Ján Budaj vidí v Igorovi Matovičovi rovnakého vizionára, ako bol on sám. Zabúda však dodať, že na začiatku rozvratu VPN bola jeho spolupráca s ŠtB, tak ako bola začiatkom rozvalu vlády Igora Matoviča jeho plagiátorská aféra, na konci ktorej označil sám seba za zlodeja. A obaja páni obchádzajú fakt, že kríza Matovičovej vlády sa nezačala pred týždňom ani pred mesiacom, ale v tej chvíli, keď Matovič ako prvý porušil v lete svoju vlastnú a správnu jarnú stratégiu boja proti covidu a šiel sa zabávať bez rúška.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite