Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Si, aj si, aj nejsi

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Nikto nepoprie slabé stránky Richarda Sulíka. Aj jeho posledný výrok, že v spore o reformu vysokých škôl má jeho minister pravdu už len preto, že vysoké školy protestujú, patrí do zlatého fondu slovenskej politiky.

richard Sulík a jeho minister nemajú ani potuchy o vzdelávaní. Minister Gröhling sa drží starej floskuly, že reforma vzdelania rovná sa vzdelanostná ekonomika, čo neplatilo ani vtedy, keď floskula vznikla, a dnes platí o to menej. Pochádza z ideového bohatstva komunistického režimu a z myslenia našich „kapitánov priemyslu“ sotákovského typu, že človek je výrobným nástrojom a príveskom ekonomiky. Riešenia, ktoré ponúka minister školstva počas pandémie, sú na úrovni ministra zdravotníctva. Minister Gröhling, a nie Richard Sulík, je spolu s podpredsedom vlády Štefanom Holým hlavným kandidátom na odchod z vlády.

V spore o rekonštrukciu vlády sa však správa Richard Sulík racionálne a logicky. Ak má platiť premisa, že štvorkoaličná vláda je možná, len ak odíde Igor Matovič z funkcie predsedu vlády, ako to tvrdia SaS a Za ľudí, je to možné len tak, že ak Igor Matovič zo svojej funkcie neodíde, odídu z vlády SaS a Za ľudí. To je totiž jediný prostriedok, ako sa vyhnúť všetkým Matovičovým pokusom o rozloženie oboch strán.   

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite