Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Deti

Tento film si môžete pozrieť, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Deti

Deti

.jaro Vojtek

Syn, Maratón, Kanárik, Otec – štyri poviedky, ktoré vytvárajú jeden pohľad na rôzne podoby vzťahu rodičov a detí. Či už ide o otca vyrovnávajúceho sa s nedostupným autistickým svetom svojho syna, mladého muža, ktorý nezvláda odlúčenie od rodiny, chlapca žijúceho s necitlivým otčimom či zradenú ženu starajúcu sa o zomierajúceho otca, každá z postáv rieši svoju situáciu po svojom. Návšteva ľudového liečiteľa, útek z väzenia, súťaž kanárikov, výlet k moru. Snažia sa od svojich problémov uniknúť alebo iba hľadajú cestu?

Trailer k filmu si môžete pozrieť na YouTube.

Rok výroby 2014
Režisér Jaro Vojtek
Web www.filmdeti.sk
Produkcia © MPhilms www.mphilms.sk, Duracfilm, RTVS
Prvý hraný film Jara Vojteka, DETI, získal tri prestížne ceny z Medzinárodného filmového festivalu v Pekingu od poroty vedenej svetoznámym Lucom Bessonom a aj nomináciu na Európske filmové ceny.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.

„Deti sú intímnym prienikom pod kožu takmer „skutočných“ postáv, ktoré skúsené oko scenáristu Mareka Leščáka a dokumentaristu Jara Vojteka dokonale odpozorovalo vo svojom bezprostrednom priestore, či už ide o mestskú rodinu, rómsku „štvrť“, slovenský vidiek, alebo bulharský zapadákov, vždy zdôrazňujú hĺbku uveriteľnosti života takého, ako ho obyvatelia skutočne žijú.”

Roberta Tóthová / Kinema.sk
.diskusia | Zobraziť