Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v ekonomike: Na čelo krajiny zasadne ekonomický odborník

.juraj Medvec .ekonomika

Pripravili sme pre vás ďalší diel .týždňa v ekonomike. Tentoraz si predstavíme nového predsedu vlády a spomenieme aj infláciu a ropné zisky.

.týždeň v ekonomike: Na čelo krajiny zasadne ekonomický odborník SITA/Úrad vlády SR

hlavnou správou týždňa je meno človeka, ktorý obsadí uvoľnenú stoličku predsedu vlády po Eduardovi Hegerovi. Pomerne prekvapivo sa novej úlohy ujme súčasný viceguvernér Národnej banky Slovenska a ekonóm Ľudovít Ódor. Ten bude mať prioritne za úlohu dotiahnuť krajinu k predčasným parlamentným voľbám v septembri. Do nového dočasného predsedu vlády sa vkladajú – najmä z pravého voličského spektra – veľké nádeje. 

Podľa vyjadrení viacerých politikov či novinárov ide o kompetentného odborníka so správne nastaveným morálnym kompasom a dokonca zmyslom pre humor. Ten potvrdil nedávno sám Ódor, keď po nekonečných útokoch Roberta Fica na svoju osobu poďakoval predsedovi Smeru za dosadenie na jeho súčasnú pozíciu viceguvernéra Národnej banky Slovenska. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite