Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň v ekonomike: List akcionárom od investičného mága, vyššie úroky a drahé hypotéky

.juraj Medvec .ekonomika

Pripravili sme pre vás prehľad zaujímavých udalostí z ekonomiky a trhov za posledných sedem dní. Prajeme vám príjemné čítanie a nižšie úroky.

.týždeň v  ekonomike: List akcionárom od investičného mága, vyššie úroky a drahé hypotéky pexels.com

cenné rady investorom

Tento týždeň nastala jedna z najočakávanejších udalostí investičného roka. Konglomerát Berkshire Hathaway pod vedením Warrena Buffetta a Charlieho Mungera zverejnil svoj list akcionárom. Viac sme o ňom písali tu. Firma podľa všeobecne akceptovaných účtovníckych princípov vygenerovala stratu viac ako 22 miliárd, väčšina však bola spôsobená pohybmi akcií smerom nadol počas minulého roka. Podkladový výnos dosiahol 30,8 miliárd dolárov zisku a prekonal nový rekord spoločnosti. 

Obrat Berkshire prekonal 302 miliárd dolárov. Okrem základných čísel poskytol Warren Buffett opäť cenný pohľad pod kapotu jeho uvažovania o investovaní. Ako obyčajne zdôrazňoval dlhodobé investovanie do akcií s kvalitným a etickým manažmentom a výbornými dlhodobými finančnými vyhliadkami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite