Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu novembra schodok 2,61 mld. eur

.sita .ekonomika

Príjmy štátneho rozpočtu boli medziročne vyššie o 15,7 % a výdavky klesli o 1,7 %.

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu novembra schodok 2,61 mld. eur SITA/Diana Černáková Minister financií SR a podpredseda vlády SR Igor Matovič

štátny rozpočet dosiahol ku koncu novembra schodok vo výške 2,61 mld. eur, pričom v rovnakom období minulého roka to bol schodok na úrovni 5,22 mld. eur. Príjmy štátneho rozpočtu boli medziročne vyššie o 15,7 % a dosiahli 16,73 mld. eur. Výdavky klesli o 1,7 % na 19,35 mld. eur.

Najväčším zdrojom príjmov štátu sú daňové príjmy. Tie medziročne stúpli o 16,7 % a dosiahli sumu 14,12 mld. eur. Pozitívny vývoj bol podľa vyjadrení rezortu financií takmer pri všetkých daniach.

V rámci výdavkov najväčšiu časť tvorila kategória ďalšie výdavky. Ich čerpanie medziročne kleslo o 2,4 % na 15,23 mld. eur. EÚ výdavky vzrástli o 8,9 % na 1,72 mld. eur. Výdavky na obsluhu štátneho dlhu stúpli o 68,5 % na 1,03 mld. eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite