Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Penzijným fondom sa v minulom týždni darilo, objem majetku sporiteľov sa zvýšil o 75 miliónov eur

.sita .ekonomika

Hodnota majetku v garantovaných dlhopisových fondoch stúpla o 71,6 milióna eur na viac ako 6,89 miliardy eur, v negarantovaných fondoch išiel objem úspor nahor o 3,7 milióna eur na 5 miliárd eur.

Penzijným fondom sa v minulom týždni darilo, objem majetku sporiteľov sa zvýšil o 75 miliónov eur SITA/AP Photo/Seth Wenig

negarantovaným fondom v druhom dôchodkovom pilieri sa počas minulého týždňa darilo. Celkový objem majetku sporiteľov v kapitalizačnom pilieri sa medzitýždenne zvýšil o 75,3 milióna eur na 11,9 miliardy eur. Hodnota majetku v garantovaných dlhopisových fondoch stúpla o 3,7 milióna eur na viac ako 6,89 miliardy eur, v negarantovaných akciových, indexových a zmiešaných fondoch išiel objem úspor nahor o 71,6 milióna eur na 5 miliárd eur. Informovala o tom Asociácia dôchodkových správcovských spoločností.

Úspory ľudí sa medzitýždenne zhodnotili vo všetkých negarantovaných fondoch. Indexové fondy sa k 25. novembru tohto roka posilnili o 1,13 % až 1,43 %. Akciové fondy išli nahor o 0,78 % až 1,59 %. Zmiešané fondy sa zhodnotili o 0,61 %, resp. o 0,95 %. Garantované dlhopisové fondy posilnili o 0,05 % až 0,69 %.

Aj príspevkovým fondom, ktoré v treťom pilieri spravujú doplnkové dôchodkové spoločnosti, sa k 25. novembru tohto roka darilo. Tieto fondy sa medzitýždenne posilnili o 0,30 % až 1,41 %. Výplatné fondy vykázali zhodnotenie od 0,19 % po 0,40 %. Doplnkové dôchodkové spoločnosti spravovali k minulému piatku vo svojich fondoch 2,97 miliardy eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite