Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spoliehate sa na starobu na štát? Nemusí to byť dobrý nápad

.juraj Medvec .ekonomika

Neustále zmeny právnych predpisov a chuť politikov dostať sa k peniazom daňových poplatníkov hovoria v prospech toho, aby každý na svoje finančné zabezpečenie na starobu myslel už dnes a sám.

Spoliehate sa na starobu na štát? Nemusí to byť dobrý nápad SITA/KANCELÁRIA PREZIDENTKY SR

odhadovať budúcnosť sa podobá vešteniu. Čo však vieme je, že dnešní dôchodcovia zažívajú zrejme zlaté časy dôchodkového systému. A to napriek mizivým príjmom, ktoré im každý mesiac od štátu chodia. Noví dôchodcovia, ktorí z práce odídu o niekoľko dekád či aj skôr, na tom budú podstatne horšie. Dôvod je jednoduchý – nepriaznivá demografia. 

„Čím menej bude pracujúcich a viac dôchodcov, tým väčšia diera v rozpočte bude vznikať. “

Dnes sa na jednu ženu rodí významne menej detí ako v minulosti. A to je asi tá najhoršia správa pre slovenský dôchodkový systém, ktorý v dnešnej forme pripomína prietokový ohrievač

Dôchodky Sociálna poisťovňa vypláca iba z príjmov, ktoré získa na zaplatených odvodoch a daniach od aktívnej populácie a už dnes sa schéma dostáva do úzkych.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite