Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očakávam ďalší pokles dopytu, hovorí maklérka o bytoch v Bratislave

.juraj Medvec .ekonomika

Vyššie úrokové sadzby a inflácia sa prejavili aj v spomalení horúceho bratislavského trhu s nehnuteľnosťami. Každoročný nárast cien o dvadsať percent nebol zdravý, hovorí v rozhovore Daniela Rážová, realitná maklérka spoločnosti BOND Reality.

Očakávam ďalší pokles dopytu, hovorí maklérka o bytoch v Bratislave Boris Németh

rastúce úrokové sadzby pri mali ochladzovať trh s nehnuteľnosťami v Bratislave. Pociťujete v súčasnosti spomalenie dopytu? 

Áno. Môžeme potvrdiť výrazné ochladenie dopytu. Kým pred rokom by vám na novú ponuku reagovalo v priebehu týždňa desať až dvadsať ľudí pripravených okamžite kupovať, dnes vám desať ľudí zareaguje pri najlepšom marketingu za mesiac a o kúpe sa nerozhodujú okamžite. Nie je to však ešte tak, že by sa nehnuteľnosti prestali kupovať. 

aký je stav realitného trhu v hlavnom meste?

Kupujúci viac požadujú zľavu a rozhodujú sa pomalšie. Problémy začínajú mať aj pri získavaní úverov. Ale stále kupujú. Rovnako dopyty sú výrazne nižšie. Ide však skôr o návrat k normálnemu stavu. Predať byt za dva dni a licitovať s piatimi kupujúcimi cenu, či každoročný nárast cien nehnuteľností o viac ako dvadsať percent nebol štandardným ani zdravým vývojom na trhu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite