Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň radí: Zistite si poplatky všetkých bánk za vedenie účtov. Ušetriť tak dokážete až stovky eur ročne

.juraj Medvec .ekonomika

Experti odporúčajú aj prejsť si všetky služby banky a skontrolovať, ktoré sú spoplatnené. Obyčajným odhlásením sa z nich dokážete každý mesiac ušetriť.

.týždeň radí: Zistite si poplatky všetkých bánk za vedenie účtov. Ušetriť tak dokážete až stovky eur ročne SITA/KR PZ Trnava

za vedenie bežného alebo sporiaceho účtu v banke často ročne platíme zbytočne desiatky, niekedy aj stovky eur. Nie všetky banky však poskytujú rovnaké služby za totožné poplatky. Dôležité je nájsť si takú službu, ktorú už tak či tak využívate a využiť to vo svoj prospech a na zníženie poplatku za vedenie účtu. Expertov sme sa preto v rámci servisnej rubriky .týždeň radí opýtali na ich tipy, triky alebo odporúčania, ako znížiť svoje výdavky za vedenie účtov alebo za využívanie iných finančných produktov bankových domov. Nech sa páči, tu sú ich odpovede:

Odpovedá Zoltán Čikes, prevádzkový riaditeľ spoločnosti FinGO.sk:

Väčšina ľudí sa v banke zaujíma hlavne o mesačný poplatok za vedenie účtu. No existuje aj množstvo ďalších, ktoré si bežne neuvedomujú, a pritom ich stoja nemalé peniaze a týkajú sa tiež ich účtu. Najvyššie náklady spojené s vedením účtu tvoria práve sekundárne poplatky. Ide o hotovostné transakcie na pobočke, výbery z cudzích bankomatov alebo vystavenia rôznych potvrdení. Okrem toho existuje aj množstvo ďalších, napríklad poplatok za zasielanie výpisu z účtu poštou, poplatky za prevydanie platobnej karty, urgentné platby, platby v inej mene ako EUR a podobne. Klienti ich nájdu podrobne rozpísané v sadzobníkoch poplatkov na každej pobočke alebo webovej stránke banky. 

Pri bankovom účte viete ušetriť 10 či 20 eur mesačne už len tým, že prestanete chodiť na pobočku a budete viac využívať internet banking alebo online banking. Ľudia by mali v šuflíkoch pohľadať aj svoje staršie finančné zmluvy, aby neplatili zbytočne veľa za úvery alebo poistky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite